Administreer uw ondernemingsuren

Voor de ondernemer

Werkt u in 2011 minimaal 1.225 uren voor uw onderneming(en)?En bent u bovendien meer dan 50% van uw werkzame tijd in uw bedrijf bezig? Dan komt u in aanmerking voor de ondernemersaftrek. U heeft recht op de zelfstandigenaftrek, eventueel verhoogd met een extra aftrek van € 2.123 voor ‘starters’, de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, de meewerkaftrek, de startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid alsmede de stakingsaftrek.

 

Let op!
Leg de tijd die u besteedt aan uw onderneming goed vast. Het gaat hierbij om alle tijd die u besteedt aan werkzaamheden die (in)direct gericht zijn op de zakelijke belangen van uw onderneming(en). Denk bijvoorbeeld aan reistijd en acquisitie. Ook de zakelijk verrichte activiteiten die niet direct toerekenbaar zijn aan opdrachten tellen mee. Voorbeelden hiervan zijn het beheren van uw website en het verzorgen van uw administratie. Het urencriterium geldt ook als u parttime onderneemt.

 

Tip!
Bent u (startperiode vermelden) een startende ondernemer? Dan bent u vrijgesteld van de 50%-eis. U moet nog wel voldoen aan de eis van 1.225 uren.