Mauritz Adviseurs & Taxateurs BV

Marja en Jan P. Mauritz, Mauritz Adviseurs & Taxateurs BV: “Sinds we Exact Online hebben, hoeven we vrijwel niets meer zelf te doen. De bonnetjes inscannen en klaar is Kees. Voor de rest regelt Slooten van den Bogaart alles. Wij hebben een betrekkelijk kleine administratie, dus vroeger stuurden we het hele pakket elke drie maanden op voor de btw-aangifte. Nu hebben ze het allemaal al, waardoor de aangiftes sneller geregeld zijn. En aan het einde van het jaar bekijken ze alles ook nog even goed. Die combinatie vinden wij heel prettig. Het gemak van online boekhouden met de expertise van een fiscaal jurist en een accountant.”
 

“Ook als er andere dingen zijn, kunnen we altijd terecht voor advies. Twee jaar geleden hebben we bijvoorbeeld een BV in onze holding gehangen, voor onze dochter die nu ook voor zichzelf werkt. Ze geven dan precies aan welke stappen we moeten ondernemen. Uiteindelijk hoefden we alleen nog maar naar de notaris voor een kop koffie en om een handtekening te zetten bij het kruisje. En het zijn nog aimabele mensen ook. Ja, we zijn uitermate tevreden.”

Renske Natural Petfood

Jan van den Berg, Renske Natural Petfood: “We werken nu ruim vier jaar samen met Slooten van den Bogaart. Ze doen de jaarrekening, de loonadministratie en alle fiscaal-juridische zaken voor ons. Ook zijn we samen bezig om een geautomatiseerd rapportagesysteem op te zetten vanuit Exact Online. Daardoor kunnen we op ieder moment van de dag zien hoe we ervoor staan, met één druk op de knop. Wij werken zelf al 25 jaar met Exact en zij hebben nu Exact-specialisten in dienst; dat is erg prettig. Wat ik daarnaast belangrijk vind: ze nemen hun werk serieus, maar ze hebben ook gevoel voor humor. Het zijn mensen met wie je een relatie opbouwt. Ze denken mee en zijn een onafhankelijk verlengstuk van ons bedrijf. We kunnen altijd bellen en indien nodig staan ze zo bij ons op de stoep. Financieel heb ik ook meer duidelijkheid. Aan mijn vorige accountant vroeg ik altijd: ‘Heb je de klok al ingedrukt?’ Want letterlijk voor elk kwartiertje kreeg ik een rekening. Bij Slooten van den Bogaart gaan ze daar op een veel normalere manier mee om.”

Aben Reclame

Chantal Theunissen, Aben Reclame: “We waren al een paar keer bij een ontbijtsessie geweest en we kennen meer ondernemers die bij Slooten van den Bogaart zitten, dus voor ons was het een logische overstap. Ook wilden we al een tijdje over naar een ander boekhoudprogramma, dus toen Remco en Eric over Exact Online begonnen, dachten we: we doen het meteen. Dat was een enorme vooruitgang. Voorheen waren we elke week minstens 12 uur kwijt aan de boekhouding, nu zijn we met een uurtje of 4 klaar. Heel veel wordt automatisch ingelezen en verwerkt. Bankafschriften, loonjournaalposten, btw-aangiftes… Het gaat gewoon een stuk sneller allemaal. Ook hebben we nu op elk moment inzicht hoe we er als bedrijf voor staan. Je kunt altijd even checken: waar moeten we op letten, waar moeten we op sturen.”

Spelverhuur en evenementen verzorging

Peter en Ans Schaap, spelverhuur en evenementenverzorging: “Remco en Eric zijn allebei erg van ‘doe maar gewoon’. Precies zoals wij ook zijn. Daarbij zijn zij ook nog eens in staat om ons bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Ze kijken niet alleen naar de cijfertjes maar ook naar de bedrijfsvoering. Ze laten ons bijvoorbeeld zien waar nog ruimte zit om te groeien. Ze ondernemen met de ondernemer mee, als het ware. Dat is nieuw voor ons en dat ervaren we als erg positief.”

Winterbanden.nl / Velgenshop.nl

Kai Peters, velgenshop.nl en winterbanden.nl: “Doordat Slooten van den Bogaart zo’n platte organisatie heeft, is het makkelijk de juiste mensen te pakken te krijgen. Het contact en de correspondentie verlopen erg vlot. Daarnaast zijn ze gewoon duidelijk. Duidelijk over wat zij doen en duidelijk over wat ze van mij verwachten. Als we een afspraak hebben, dan krijg ik van tevoren al op papier waarover we het gaan hebben. Daardoor kan ik me goed voorbereiden en weten we zeker dat alle punten behandeld worden. Zonder dat we er veel tijd aan hoeven te besteden. Na afloop krijg ik ook weer een rapport, zodat ik mijn eigen taken kan uitvoeren en afvinken, en ook precies weet wat Slooten van den Bogaart voor me doet.”

Fysiotherapie Gennep

Ed van Tilburg, fysiotherapeut: “Als ondernemer is het belangrijk dat je op de hoogte bent van financiële zaken, maar dat wil nog niet zeggen dat je alles zelf moet gaan oplossen. Slooten van den Bogaart is mijn vraagbaak, ze bewaken m’n hele financiële handel en wandel en sturen me in de juiste richting. De jaaropgave, fiscale zaken… Daar hoef ik me geen zorgen over te maken. En ze hebben me ook begeleid bij het omzetten van mijn praktijk naar een bv. Wat ik prettig vind zijn de korte lijnen. Als ik een vraag of probleem heb, heb ik ze snel aan de telefoon en ook relatief snel antwoord.”

Healthy Horse Consultancy

René Scholten, Healthy Horse Consultancy: “Toen het accountantskantoor waar ik al jaren klant was ging fuseren, werd ik een nummer in plaats van een persoon. Daarom ben ik in de buurt gaan zoeken. Op de site van Slooten van den Bogaart zag ik dat het twee jonge, startende ondernemers waren. Ik vond dat die een kans moesten hebben. We hebben een gesprek gehad en het klikte meteen. Ik ben nog steeds zeer tevreden. Als ik een vraag heb, krijg ik een antwoord en niet meteen een rekening. Dat voelt gewoon goed. Een enorm contrast met het grote kantoor waar ik voorheen zat. Daar moest je juist heel lang op een antwoord wachten en niet lang op een rekening.”

WijnWagentje.nl

Daan Degen, WijnWagentje.nl: “Vorig jaar ben ik naast mijn eenmanszaak als copywriter een online wijnwinkel begonnen met een compagnon. Eric en Remco doen voor beide ondernemingen de jaarstukken en aangifte. Dat doen ze goed, snel en tegen zeer redelijke tarieven. Ze zijn makkelijk bereikbaar en kunnen je helder uitleggen wat je waarom moet doen. Ze hebben niet dat boekhouderige. Aanpakkers zijn het. En nog sympathieke gasten ook.”

Infrascoop

Evelien Cloostermans, Infrascoop: ‘Begin 2007 zijn we ons grond-, weg- en waterbouwbedrijf begonnen. En in 2008 wonnen we al de startersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg, mede op voordracht van Slooten van den Bogaart. Belangrijker dan zo’n prijs is natuurlijk dat we goed advies krijgen. Dat krijgen we van Slooten van den Bogaart. Ze stimuleren ons waar nodig én remmen ons af waar nodig. Een ander voordeel vind ik de korte lijnen. Als je belt hoef je geen dagen te wachten, maar krijg je snel antwoord. Soms krijgen we ook ongevraagd advies. Even een mailtje met een tip waar we iets mee kunnen, toegespitst op onze situatie. Daar heb je wat aan.’

Circa Twee

Rob Nelissen, Circa Twee: ‘Als ondernemer ben je degene die de beslissingen neemt, maar het is prettig om met iemand over je bedrijfsvoering te kunnen sparren. Een kundige en betrokken adviseur die je helpt de voors en tegens op een rijtje te zetten. Voor mij is Slooten van den Bogaart zo’n adviseur. Gezien de hoeveelheid werk die ik op dit moment heb, overweeg ik bijvoorbeeld een extra medewerker in dienst te nemen. Dat is nogal een stap, aangezien we nu met z’n tweeën zijn. Slooten van den Bogaart helpt me dan de gevolgen van zo’n beslissing in kaart te brengen.’

Adagium

Albert Dominicus, Dominicus ManagementAdvies (directeur/-eigenaar van Adagium ): ‘Accountants zijn er goed in om zelfs het laatste dubbeltje op de juiste plek in de grootboekrekening te alloceren. Maar dat heeft geen toegevoegde waarde. Ik vind het niet interessant om achteraf te weten of ik nu 69.000 of 70.000 euro resultaat heb gedraaid. Ik wil weten wat in de toekomst interessant is. Welke nieuwe wetten en regels mij mogelijkheden en kansen bieden, welke risico’s ik ga lopen. Dat is ook de insteek van Slooten van den Bogaart. Ze willen het maximale bereiken voor hun klanten. Eric en Remco geven kwaliteit een gezicht.’

Een frisse blik op uw administratie en bedrijfsvoering?
Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.