“De uren die ik hiermee win, kan ik nu op een productieve manier aan mijn eigen klanten besteden. Daarmee is het eigenlijk alweer terugverdiend.”

Paul van Daal, zelfstandig coach en organisatieadviseur, Paul van Daal

Paul van Daal, zelfstandig coach en organisatieadviseur: “Nadat ik voor mezelf was begonnen, dacht ik aanvankelijk: ik zoek wel een freeware boekhoudpakketje om zelf mee te klooien. Maar Slooten van den Bogaart wist me ervan te overtuigen om voor een paar tientjes meer in Exact Online te gaan werken. Eerst nog vanuit het idee dat ik zelf de boekingen zou doen en dat zij die aan het eind van het jaar zouden controleren en corrigeren. Tot ik merkte dat ik maar tegen die administratie bleef aanhikken: doe ik het wel goed, waarop moet ik deze kosten eigenlijk boeken, is het allemaal wel fiscus-proof? Zo zijn we op deze constructie gekomen: alles in één abonnement. Daarbij hoef ik alleen mijn facturen en bonnetjes naar zo’n digitale brievenbus door te zetten en zorgt Slooten van den Bogaart voor de complete verwerking. Daarnaast doen ze ook alle BTW-aangiftes én mijn jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting aan het einde van het jaar.”

“Een perfecte constructie wat mij betreft, want je hoeft nergens over na te denken, maar je hebt wel altijd het financiële overzicht via je eigen cockpit in de Exact-omgeving. De omzet, de kosten, het resultaat; je ziet precies of je nog op koers ligt. Bovendien weet ik nu dus zeker dat mijn administratie fiscus-proof is. Missen ze een keer een bonnetje bij een betaling? Hebben ze ergens een vraag over? Dan is het één telefoontje of mailtje en klaar. En eerlijk is eerlijk, ook het tarief is mooi. De uren die ik hiermee win, kan ik nu op een productieve manier aan mijn eigen klanten besteden. Daarmee is het eigenlijk alweer terugverdiend.”

 

Referenties