Corona uitstel gehad? Wat nu …

Hoe verder na afloop van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis bij de Belastingdienst?

Voor de meeste ondernemers loopt het bijzondere uitstel van betaling vanwege de coronacrisis bij de Belastingdienst binnenkort af, of is dit uitstel net afgelopen. Vanaf dit moment dient u de nieuwe aangiften en aanslagen van de Belastingdienst op tijd te gaan betalen.

De niet betaalde loonheffingen, omzetbelasting en eventueel inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting waarvoor u uitstel heeft gekregen, kunnen in deze drie maanden behoorlijk zijn opgelopen. Om deze reden stuurt de belastingdienst na de zomer iedere ondernemer die uitstel van betaling heeft gekregen een brief met een betalingsvoorstel voor deze aanslagen. U hoeft deze aanslagen dus niet direct te voldoen nadat het uitstel is opgehouden. Kunt u echter alvast een gedeelte van de aanslagen betalen, dan is het raadzaam om dit alvast te doen. Er is immers géén sprake van afstel!

Kunt u de nieuwe aangiften en aanslagen nog niet betalen na afloop van het huidige uitstel dan bestaat de mogelijkheid om langer uitstel aan te vragen. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Indien u wilt weten wat de mogelijkheden hierin zijn voor u, dan kunt u contact met ons opnemen op 0485-310277 of per mail.

Bron: Mon, 10 Aug 2020 09:11:49 +0100