De Milieulijst 2013 is uitgebreid

Nederland wil de overgang naar een biobased economy stimuleren. Daarom wordt het voor bedrijven fiscaal aantrekkelijker gemaakt om (half)producten te maken uit organisch materiaal. De milieulijst 2013 is uitgebreid en biedt de mogelijkheid tot 360 aftrekbare milieu-investeringen.

Let op!
Uw milieu-investeringen brengen fiscaal voordeel met zich mee. Indien u een investering doet die opgenomen is in de Milieulijst dan komt u in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hierdoor kunt u tot 36 % van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

 

Hoe ziet de uitbreiding op de milieulijst eruit?

 

Groene grondstoffen
De Milieulijst 2013 geeft meer mogelijkheden voor investeringen met hernieuwbare grondstoffen. Vanaf nu is de verwerking van alle ‘groene grondstoffen’ mogelijk, bijvoorbeeld reststoffen uit de papier- en kartonindustrie, waarvan de grondstoffen oorspronkelijk afkomstig zijn uit de bosbouw. MIA/Vamil biedt nu fiscale steun voor alle biobased-initiatieven, zoals raffinage van biomassastromen, investeringen in biochemie, natuurlijke vezels en biopolymeren (bioplastic).

 

Recycling
Ook voor recycling van materialen in 2013 zijn er meer mogelijkheden voor belastingaftrek. Het vereiste dat grondstoffen worden hergebruikt voor gelijkwaardige of betere toepassingen is verruimd. Belastingaftrek is nu ook mogelijk voor hergebruik van grondstoffen in een laagwaardiger toepassing.

Tip!
Gaat u in 2013 duurzaam investeren, kijk dan op de Milieulijst of uw investering in aanmerking komt voor de MIA of Vamil.