Doorwerken na je 65e?

De overheid stimuleert dat werknemers zo lang mogelijk blijven werken. Veel ouderen willen na hun 65e jaar ook wel doorwerken. Maar er bestaat veel juridische onduidelijkheid over de wijze waarop dat kan.
Pensioengerechtigde leeftijd
Vaak staat er in het arbeidscontract dat het contract eindigt bij de pensioengerechtigde leeftijd. Kan uw werknemer nu gewoon doorwerken na zijn 65e jaar als hij en u dat willen? Kunt u in dit soort situaties in aansluiting op een contract voor onbepaalde tijd een contract voor bepaalde tijd aanbieden? Hoe zit het met verzekeringen? Kunnen de bestaande wettelijke regels worden doorbroken door een CAO? Wat is in dit verband leeftijdsdiscriminatie en wat niet? Hoe zit het in geval van ziekte?

Vraagtekens
Velen gaan ervan uit dat de arbeidsovereenkomst eindigt op het moment dat de werknemer met pensioen gaat. Daarnaast wordt algemeen aangenomen dat het mogelijk is om met iemand boven de 65 jaar een contract voor bepaalde tijd aan te gaan. Daar zijn echter nog wel wat vraagtekens bij te zetten. Willen u en uw werknemer nog een poosje samenwerken? Bespreek dan bovengenoemde vragen met uw adviseur.