Duizend Wajong-adviesvouchers beschikbaar voor mkb

Overweegt u een jonggehandicapte een baan aan te bieden, maar wilt u de mogelijkheden eerst goed laten onderzoeken? Dan kunt u vergoeding voor dit onderzoek ontvangen. Vanaf 15 februari 2010 kunnen mkb-bedrijven een Wajong-adviesvoucher aanvragen bij SenterNovem. Hiermee kan een re-integratiebedrijf voor een werkgever onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een jonggehandicapte een baan bij een reguliere werkgever aan te bieden. Het Ministerie van Sociale Zaken vergoedt de kosten van het onderzoek tot een maximum van € 2.500.

Als mkb-bedrijf wordt beschouwd een bedrijf waar minder dan 250 personen werkzaam zijn, waarvan de jaaromzet minder dan 50 miljoen euro bedraagt en/of het balanstotaal maximaal 43 miljoen euro bedraagt.

Als de adviesvoucher is toegekend, kan het bedrijf een overeenkomst sluiten voor de besteding van de voucher met een hiervoor aangewezen re-integratiebedrijf.

Tot 14 februari 2011 zijn er duizend adviesvouchers beschikbaar. Het gaat hier om een pilot die moet onderzoeken of de adviesvoucher een geschikt middel is om banen voor jonggehandicapten te vinden.