Eisen bpm-vrijstelling voor bestelauto’s versoepeld

Goed nieuws voor ondernemers die binnenkort een bestelauto willen aanschaffen. Demissionair minister De Jager van Financiën versoepelt namelijk de eisen voor het verkrijgen van een bpm-vrijstelling.

Een bestelauto is voor ondernemers al jaren een fiscaal aantrekkelijk object, omdat er geen bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) op rust. De Belastingdienst hanteert voor het begrip ‘bestelauto’s’ echter strenge eisen die nu dus enigszins zijn versoepeld.

Wat verandert er precies?
De eis dat een bestelauto een vlakke laadvloer moet hebben, is aangepast. Wielkasten in de laadvloer zijn nu toegestaan, evenals profilering van de laadvloer om de stevigheid te vergroten. Verder mag er een hoogteverschil in de ‘vlakke laadvloer’ zijn als de motor onder (een deel van) de laadvloer is geplaatst. Gedeeltelijk opklapbare laadvloeren om het (onder de laadvloer gelegen) motorserviceluik te kunnen bereiken, zijn ook toegestaan. Daarnaast mag de vereiste tussenwand tussen cabine en laadruimte voortaan meer dan één raam bevatten.