Goedkoop factureren per e-mail

Vanaf 16 februari 2009 mag u uw rekeningen e-mailen. Staatssecretaris De Jager heeft besloten dat (elektronische) facturen voortaan vormvrij zijn. U kunt daardoor bijvoorbeeld ook facturen versturen als pdf-document. Elektronische facturen zijn net zo veilig en u bespaart ermee op drukwerk- en verzendkosten.
Het was al mogelijk om elektronische facturen te sturen, maar die moesten aan allerlei voorwaarden van de Belastingdienst voldoen om onder andere de echtheid te kunnen controleren. De Jager schrapt die regels, zodat het makkelijk wordt om een factuur te e-mailen.

Veilig
U kunt uw elektronische factuur ook beveiligen. Zo kunt u een pdf-document voorzien van een wachtwoord. De ontvanger kan zo’n document dan wel lezen en afdrukken, maar niet wijzigen. Als u het naar uw afnemer verstuurt, weet u zeker dat de inhoud van het bericht niet tijdens de verzending over het internet is veranderd. De overige factuurvereisten wijzigen niet: op uw elektronische nota moet u alle informatie vermelden die ook op een papieren factuur moet staan.