Innovatiebox simpeler

Bent u een innovatieve ondernemer die graag gebruik wil maken van de innovatiebox, maar de innovatiebox lastig vindt? Dan is er goed nieuws! Het wordt eenvoudiger om gebruik te maken van de innovatiebox en de toegankelijkheid wordt verbeterd.De winst die u als innovatieve ondernemer haalt uit vernieuwende activiteiten valt in de innovatiebox, waar een laag belastingtarief geldt.Maar u moet op dit moment wel zelf bepalen welk deel van uw winst precies toerekenbaar is aan de innovatie. Dit is voor u een grote opgave die de nodige problemen met zich mee brengt. Hier is een oplossing voor bedacht is, namelijk een methode met een vaststaand percentage.

 

Geen moeilijke berekening meer
Als u heeft bewezen dat u innovatief bent, kunt u in de nieuwe situatie 25% van uw winst plaatsen in de innovatiebox. In de innovatiebox geldt een belastingtarief van 5% op de winst, in plaats van 20 of 25%. De regeling kent wel een maximum van € 25.000.

 

Let op!
De voordelen voor een onderneming die voldoet aan de eisen voor innovatief ondernemerschap gelden 3 jaar. Daarna wordt opnieuw bekeken of uw onderneming zich kwalificeert voor de innovatiebox.