Kastje gaat privékilometers bestelauto’s registreren!

Voor de ondernemer en de bv

Vanaf 1 januari 2013 wil het ministerie van Financiën met speciale inbouwkastjes gaan bijhouden hoeveel privéritten er worden gereden met bestelauto’s.

De fiscus start in 2012 met een proef waarbij speciale kastjes in bestelauto’s worden geplaatst. Deze kastjes moeten het privégebruik van de bestelauto gaan bijhouden.

 

Variabele bijtelling
Nu is het zo dat u voor uw privéritten een bijtelling kan verwachten van maximaal 25%. Hierbij maakt het niet uit of u de bestelauto heel veel privé gebruikt of dat u net over de grens van 500 privékilometers komt. In de nieuwe plannen krijgt u te maken met een variabele bijtelling. Dit wil zeggen dat u gaat betalen overeenkomstig het privégebruik. Het kabinet wil hierbij drie of vier tariefgroepen introduceren.

 

Minder administratieve rompslomp
Het kastje brengt wel een voordeel met zich mee. Met de invoering van het kastje kan de omstreden rittenregistratie mogelijk worden gestopt. Die levert momenteel veel administratieve rompslomp op en vormt ook extra werk voor de Belastingdienst.

 

Let op!
Rijdt u veel privé met uw bestelauto? Houdt u er dan rekening mee dat u met deze nieuwe aanpak boven de huidige bijtelling uit kan komen!