Meer keus voor de leaserijder

Goed nieuws voor ondernemers die nieuwe leasewagens willen aanschaffen. Met ingang van 2009 is er ook voor de wat grotere auto’s extra fiscaal voordeel te behalen.

Nieuwe tarieven
Begin dit jaar is de fiscale bijtelling voor leaserijders gewijzigd. Naast het reguliere tarief van 25% geldt er voor schone auto’s nu een tarief van 14%. De meeste auto’s in deze categorie zijn echter kleine modellen.In uw bedrijf is dat wellicht geen optie. Staatssecretaris De Jager heeft daarom aangekondigd dat hij een derde, voordelige, tussencategorie wil invoeren. De bijtelling voor deze nieuwe categorie moet 20% van de nieuwwaarde van de auto gaan bedragen. Op deze manier wil de staatssecretaris leaserijders aanmoedigen om te kiezen voor relatief schonere auto’s. Voor de automobilist levert dit enkele honderden euro’s per jaar op.

Welke auto’s kunt u kiezen?
De bijtelling van 20% gaat gelden voor benzineauto’s met een uitstoot van 111 tot 140 gram per kilometer. Voor dieselwagens moet dit een uitstoot tussen de 96 en 116 gram zijn. Onder de nieuwe regeling vallen benzinewagens als de Volkswagen Golf 1.4, de Mini Cooper en de BMW 116i. Van de dieselauto’s zijn dat bijvoorbeeld de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo.