BLOG: EXACT ONLINE COCKPITS

‘Mijn Cockpit’ in Exact Online: wat kun je ermee en hoe richt je ’m in?

De financiële cockpit is het standaard dashboard in Exact Online; het eerste scherm dat je ziet zodra je inlogt. Hier volg je realtime de belangrijkste financiële KPI’s van je onderneming. En je kunt er ook direct allerlei zaken boeken, bijvoorbeeld een inkoopfactuur.

Maar wat niet iedereen weet, is dat je ook de mogelijkheid hebt om een eigen cockpit aan te maken: ‘Mijn cockpit’. In die cockpit kun je zelf bepalen wat je wel en niet wilt zien. Denk aan de omzet van je top 3 beste klanten, de status van je BTW-aangifte en de saldo’s bank en kas.

In beginsel lijkt ‘Mijn cockpit’ erg op de financiële cockpit. Maar je kunt er dus ook zaken uit weglaten, als die voor jou minder belangrijk zijn. Of juist aan toevoegen, bijvoorbeeld een actueel overzicht van de verlofstatus van medewerkers. Daarmee maak je er echt jouw eigen dashboard van, waarop je precies de dingen ziet die jíj belangrijk vindt.

Tutorial: Wesley laat zien hoe je in Exact Online een eigen cockpit inricht

Wil je weten hoe je in Exact Online een eigen cockpit aanmaakt en inricht? In het onderstaande filmpje laat onze collega Wesley in 2 minuten zien hoe je dit doet…

Pro-tip: ‘Mijn cockpit’ als startpagina

Pro-tip van Wesley: onder de instellingen in Exact Online, in het menu rechtsboven, kun je ook aangeven dat je ‘Mijn cockpit’ wil gebruiken als startpagina in plaats van de standaard financiële cockpit. Zo begin je de dag dus altijd met je eigen dashboard.

Slooten van den Bogaart: dé Exact-specialist in de regio

Heb je zelf een vraag over Exact Online? Of overweeg je om over te stappen naar dit boekhoudplatform? Neem dan gerust contact met ons op. Als dé Exact-specialist in de regio Nijmegen/Cuijk/Boxmeer organiseren we regelmatig cursussen en bijeenkomsten, en beantwoorden we graag vragen over Exact Online.

CONTACT OPNEMEN