Zorg voor veilige website!

Is uw website goed beveiligd? Het blijkt dat de beveiliging van veel websites van mkb’ers tekortschiet. Automatische hacks kunnen via zoekprogramma’s websites besmetten zonder dat de eigenaar dit merkt.

Goedkoop is duurkoop
De ondernemer kan uit verkeerde zuinigheid op het idee komen om de website door een kennis te laten bouwen. Maar onervaren websitebouwers zijn vaak niet op de hoogte van de meest recente beveiligingstechnieken. Het gevolg kan zijn dat uw website wordt gebruikt voor het versturen van spam of voor phishing (hierbij wordt getracht wachtwoorden en creditcardnummers te ontfutselen).Gegevens van uw klanten kunnen zo op straat liggen. Niet goed voor de reputatie van uw bedrijf natuurlijk.

Contract
Webbouwers werken uit kostenoverwegingen vaak met ‘open source’ software. Deze software is voor hackers aantrekkelijk omdat er veel gebruik van wordt gemaakt. Daarom is het belangrijk dat een website die hiermee is gebouwd, wordt onderhouden. Een regelmatige beveiligingsupdate behoort onderdeel van een contract te zijn.